7.07.2011

Sekian Lama...


Alhamdulillah...Sekian lama tidak menulis, timbul rasa untuk kembali memBERSIHkan sawang-sawang di blog ni...hehehe

3 hari sudah berlalu,  berakhirnya Imtihan Syahadah tahun 3, kini hanya tunggu keputusan apakah natijahnya...adakah SOFI atau DUR Thani...sememangnya tidak ada yang mahukan DUR THANI ini, tetapi itu semua kehendak dan takdir Allah...DIA lah Maha Perancang segala ada di bumi ini...Sebagai Manusia biasa, kita sewajibnya sentiasa bersangka baik dengan Yang Maha Esa kerana setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya.

Berbekalkan waktu yang ada ini, sama-sama kita menambahkan amalan kita sebagai salah satu cara memohon agar doa kita sebagai HambaNYA dimakbulkan...Hanya PadaMu kami memohon..
Sebagai digelar Pemelihara Al-Quran ( Berat Tanggungjawab ini ) sama-sama kita mengulang biarpun sedikit agar kita tidak lupa dan kita tahu tugas kita sebagai Hamlatul Quran...

Ya Allah, Jangan Engkau Jadikan Kami Hamba Yang di Hina di Dunia mahupun Akhirat kerana Kami gagal menjaga KitabMU...Ya Allah, Kuatkan kami dan Ingatkan kami dengan KalamMU ini dan sentiasa berlegar di dalam hati-hati kami ini...amiin...Sama-sama kita hayati lagu ini...;-)

1 comment:

Pena Daie said...

aku baca kembali blog ko..
haha